10 de juny 2013

Xató (Paula i Angel)

Les nostres mares i avies fan xató amb la família.A nosaltres ens agrada molt,sobretot la salsa que li posem,i la mengem amb pà.Normalment cada cap de setmana reunim a la família i fem tots junts el xató i ens el mengem.Ara us deixem la recepta.


INGREDIENTS PER A SIS PERSONES
Per a la salsa
2 grams d'all mitjans
35 ametlles i 12 avellanes torrades
8 nyores escalades o macerades amb vi
Molla de pa xapada de vinagre
Oli a voluntat
Vi (opcional)

Per al plat
2 escaroles
200g de bacallà dessalat i esqueixat
150g de tonyina dessalada i esqueixada
18 filets de seitó dessalats
Olives arbequines i negres

ELABORACIÓ
Piqueu en un morter els grans d'all amb la sal perquè no saltin. Un cop ben aixafats, aneu afegint les ametlles i avellanes i treballeu-ho fins que tot plegat formi una pasta homogènia. Raspeu la part interior de les nyores escalades o macerades amb vi i afegiu la polpa obtiguda al morter. Un cop tot homogenÏtzat, poseu-hi la molla de pa amb vinagre, una mica escoreguda, i continueu treballant-ho. Un cop llest, afegiu lentament oli i vi  de la maceració de les nyores (a voluntat) mentre es remena, també lentament, per donar a al salsa la consistència volguda. En una plàtera, col.loqueu l'escarola ben escorreguda i un xic de salsa, remnant-ho bé i servint-ho després en plats. Allí, acompanyeu-ho amb la tonyina, el bacallà, els seitons i les olives, i deixeu que cada comensal, al seu gust, s'hi posi una mica més de salsa.



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa' ns els teu comentari...