Ingredients:
Ingredients principals:
200 g de formatge gruyère
400 g de formatge comté
200 g de formatge emmental
200 g de formatge raclette
200 g de formatge cap de monjo
1 gra d'all
750 ml de vi blanc sec
3 cullerades de licor de cirera
1 pa de fogassa torrat
12 Patates mini
200 g d'enciams
4 talls de bacó
100 g de iogurt grec
1 manat de cibulet
1 manat d'orenga fresc
1 manat de menta
1 manat de julivert
Oli d'oliva
Vinagre de vi blanc
Sal
Pebre
Preparació:
Per preparar la recepta de Fondue suïssa de formatge en primer lloc, tallem tots els formatges a daus.
Coem les patates mini en abundant aigua amb sal durant 20 minuts. Tallem el bacó a daus i els daurem en una paella.
A part, partim en dos el gra d'all i freguem amb ell l'interior d'una cassola de fons ample. Aboquem el vi i posem a foc mig fins arribar a ebullició. En aquest moment, tirem els formatges a daus i els deixem que es fonguin sense deixar de remenar amb l'ajuda d'una cullera de fusta. Salpebrem al gust i aboquem el licor de cirera.
D'altra banda, tallem el pa de fogassa a rodanxes gruixudes. Després trossegem aquestes rodanxes a daus. Col · loquem el pa en una font i ho fiquem al forn, perquè es torri, durant uns minuts.En un got de batedora, triturem el mig gra d'all, el cibulet, l'orenga, la menta, el julivert, el iogurt, sal, pebre, oli i un rajolí de vinagre de vi blanc. Amb aquesta salsa, amanim l'enciam i barregem amb el bacó.Aboquem el formatge a la fondue. Punxem els daus de pa amb una forquilla i els introduïm a la fondue, untant el formatge.
Acompanyem amb l'amanida i les patates cuites .
Font e imatges Finoblog.
Aquesta és la ùltima classe del blog de Biel i Oriol. Ens anem a l'institut!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa' ns els teu comentari...