10 de juny 2013

Fondue de formatge de Suïssa ( Biel i Oriol Alsina )

Ingredients: 
Ingredients principals:
     200 g de formatge gruyère
     400 g de formatge comté
     200 g de formatge emmental
     200 g de formatge raclette
     200 g de formatge cap de monjo
     1 gra d'all
     750 ml de vi blanc sec
     3 cullerades de licor de cirera
     1 pa de fogassa torrat
     12 Patates mini
     200 g d'enciams
     4 talls de bacó
     100 g de iogurt grec
     1 manat de cibulet
     1 manat d'orenga fresc
     1 manat de menta
     1 manat de julivert
     Oli d'oliva
     Vinagre de vi blanc
     Sal
     Pebre


Preparació:

Per preparar la recepta de Fondue suïssa de formatge
en primer lloc, tallem tots els formatges a daus. 
Coem les patates mini en abundant aigua amb sal durant 20 minuts. Tallem el bacó a daus i els daurem en una paella.

A part, partim en dos el gra d'all i freguem amb ell l'interior d'una cassola de fons ample. Aboquem el vi i posem a foc mig fins arribar a ebullició. En aquest moment, tirem els formatges a daus i els deixem que es fonguin sense deixar de remenar amb l'ajuda d'una cullera de fusta. Salpebrem al gust i aboquem el licor de cirera. 

D'altra banda, tallem el pa de fogassa a rodanxes gruixudes. Després trossegem aquestes rodanxes a daus. Col · loquem el pa en una font i ho fiquem al forn, perquè es torri, durant uns minuts.En un got de batedora, triturem el mig gra d'all, el cibulet, l'orenga, la menta, el julivert, el iogurt, sal, pebre, oli i un rajolí de vinagre de vi blanc. Amb aquesta salsa, amanim l'enciam i barregem amb el bacó.Aboquem el formatge a la fondue. Punxem els daus de pa amb una forquilla i els introduïm a la fondue, untant el formatge. 
Acompanyem amb l'amanida i les patates cuites .

Font e imatges Finoblog.

Aquesta és  la ùltima classe del blog de Biel i Oriol. Ens anem a l'institut!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa' ns els teu comentari...