Ingredients
250 g. sucre.
6 ous.
500 g. de farina.
1 culleradeta de llevat.
1/2 l. de llet.
Una mica de llimona ratllada.
2 sobrets de sucre de vainilla. També es pot substituir el sucre de vainilla per una mica de canyella.
Preparació
Us ensenyarem a fer un postre típic francès: els gofres. Agafar els 6 ous i separar els rovells de les clares. Apartar les clares en un bol. Afegir 250g. de margarina o mantega i 250g. de sucre als rovells i barrejar tot. Afegir també 500g. de farina i una culleradeta de llevat a aquesta mateixa massa i tornar a batre.
Afegir mig litre de llet tèbia a la massa. Barrejar. Afegir una mica de llimona ratllada i 2 sobrets de sucre de vainilla o canyella. A l'altre bol, muntar les clares a punt de neu i afegir-les a la massa, barrejant-ho tot.
Abocar aproximadament 2 cullerades soperes de massa a la gofrera prèviament escalfada
Quan està daurat, treure i repetir fins que acabem la massa. Amb la massa surten entre 14 i 18 gofres, depenent de la massa que es faci. Una vegada fetes, podem decidir si posem xocolata, melmelada, fruits secs... El que voleu! Us deixem un vídeo per tal que pogueu veure com es fan!!