29 d’abr. 2013

Crêpes Suzette a la Cointreau (Àlex i Elvira)



Ingredients  (4 porcions)

10 terrons de sucre

1 taronja

1 llimona

90 ml de Cointreau

125g de mantega tallada en trosos petits


Per a la massa dels crêpes

125g de farina

2 ous

250ml de llet

60g de mantega, cuita fins que estigui  fosca

15g de sucre

closca de 1/2 taronja i de 1/2 llimona ben rellada 

                                                                         PREPARACIÓ
   
1.- .Fer la massa de les crêpes, desprès discernim la farina en un recipient. Colocar-la en forma de corona i
trencar els ous en el centre. Afegir un 1/3 de la llet barrejar de a poc els ingredients humits amb la farina formant una massa igual. Incorporar la resta de la llet, la mantega enfosquida, el sucre les closques de       llimona i taronja rallades. Deixar descansar durant 30 min.

2.-  Mentres tant, fregar la taronja en 5 terrons de sucre, per eliminar l'oli de la closca. Fregar la llimona amb
els terrons de sucre.

3.- Fer uns 16-20 crêpes

4.- Pelar la closca de la taronja i de la llimona, fent servir el pelador, desprès  exprimir el suc.

5.- Derretir els terrons de sucre en una paella gran i posar la closca i el suc. Posant els crêpes d' un per vegada, sumergir-los fins cubrir els dos costats despres doblarlos en quatre.

6- Afegir el Cointreau a la salsa. Incorporar, batint, la mantega i servir sobre els crepes.

Preparació:








Ingredients per la salsa

   
Fonts i imatges La cocina Francesa clasica, Le Cordon Bleu, Delazecalameka, Lasrecetillasdemonica.