10 de juny 2013

Mandonguilles de la mare (Albert)

La meva mare fa unes mandonguilles per llepar-se el s dits, normalment les fa als aniversaris,quan estem al poble i quan les fa per fer-nos alguna sorpresa.
M'enrecordo dels amics del poble, de les cases, de les festes tradicionals i la familia que tinc allà.
Normalment em menjo tres mandonguilles no menjo més perque omplen molt, el meu pare es capaç de menjar-se sis mandonguilles .
I aquests son els ingredients:

200 grams de carn de vedella
200 grams de magre de porc
100 grams de porc gras salat
100 grams de molles de pa
20 grams de sìpia neta
1/4 de caldo
15 ametlles torrades (han de ser pelades)
1 galeta maria
2 cebes
2 dents d'all
200 mililitres de llet
200 mililitres d'oli
sal i pebre 

 Com es fa:
Picar la carn de vedella,porc i la cansalada posar-la en un bol i ficar 2 ous amb (el rovell i la clara)  les molles de pa remullades en llet i afegir amb sal i pebre. Preparar les mandonguilles enferinar-les i fregirles en abundant oli.Fregir le ceba i un dent d'all millor que siguin pelats i picats en trocos petits en una altra cassola,quan estigui transparent afegir la sipia neta i tallada a trosos,ofegar uns minuts i banyar el conjunt amb el caldo deixar que cogui aproximadament  uns 40 minuts a foc lent. Afegir les mandongtres uilles i continuar la cocció altres 30 minuts més, sempre a foc lent.
Amb la picada del morter, el all restant, les amelles,  la galeta fins obtenir una salsa e incorporar-la 20 minuts abans d'acabar la cocció.


 



    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa' ns els teu comentari...